Creative Brewing Coffee in Good Spirits versenyszabályzat

2015. augusztus 19. - hankypanky

A Kávé Napja rendezvény keretén belül, szeptember 27-én, vasárnap 14.00-16.00 óra között zajlik a Creative Brewing Coffee in Good Spirits verseny. A megmérettetésre profi és otthoni baristák jelentkezését egyaránt várjuk, a jó hangulat garantált, a nyertes viszi a versenykasszát! Szabályzat és jelentkezés az alábbiakban olvasható.versenykep.jpg

A CREATIVE BREWING COFFEE IN GOOD SPIRITS versenyre bárki nevezhet, aki elfogadja a versenyszabályzatot, és legkésőbb a verseny előtt, a helyszínen befizeti a 2000 Ft-os nevezési díjat.

A versenyre jelentkezőknek legkésőbb szeptember 20-ig kell egy regisztrációs e-mailt küldeni az info@presspirit.hu címre (név, lakcím, telefonszám megadásával).

A versenyzőknek nem kell külön belépődíjat fizetniük a Kávé Napja rendezvényre, csak a regisztrációnál jelentkezni.

IDŐPONT: 2015. szeptember 27., vasárnap, 14.00 – 16.00 óra között (A Kávé Napja rendezvény 11.00-19.00 óra között zajlik, ennek keretében szervezzük a versenyt)

HELYSZÍN: NU Bor és Bisztronómia (Eiffel tér/Teréz krt. 55-57.)

FŐDÍJ: A nevezési díjak összege

A versenyzők a saját maguk által választott és biztosított kávéval versenyeznek!

A versenyző saját eszközeivel is versenyezhet, ugyanakkor a szervezők következő eszközöket rendelkezésre bocsátják:

  • Compak R8 őrlő
  • Bonavita/Hario vízmelegítő
  • Hideg italokhoz szükséges jég

A Versenyzőnek kell a következő eszközöket biztosítania:

  • Versenykávé
  • Brewing eszköz
  • Felhasznált poharak
  • Felhasznált alkohol és egyéb alapanyagok
  • Tálaláshoz felhasznált eszközök

A VERSENY MENETE:

  1. Minden versenyzőnek egy meleg és egy hideg italt kell készítenie, ami készülhet azonos, vagy eltérő recept alapján.
  2. Az italok elkészítéséhez maximálisan 8 perc áll a versenyzők rendelkezésére, ezen kívül 8 perc a felkészülésre és 5 perc a lepakolásra.
  3. Mindkét italhoz brewing technológiával készített kávét kell felhasználni. A versenyző szabad döntése, hogy azonos kávét használ a két ital elkészítéséhez, vagy külön brewt készít. Az alapkávé(k)ból 4 cl. kóstolót külön ki kell tölteni a bírának.
  4. Az elkészített italok űrtartalmánál mennyiségi minimum nincs.
  5. A kávé mellett egyetlen kötelező alkotóelemet kell tartalmaznia az italnak, alkoholt. Minden mást a versenyző kreativitására bízunk. Az italokban fűszerek, különösen chili használata csak oly mértékben elfogadott, hogy az ne veszélyeztesse a bírák későbbi kóstolási képességeit. Amennyiben valamelyik italban ez az elfogadhatónál erőteljesebb, a versenyző kizárásra kerül.
  6. Egy időben két versenyző készít italokat, mindkét versenyző munkáját 1-1 bíró figyeli, valamint egy főbíró, aki mindkét versenyzőt követi.
  7. A bírák sorsolásos alapon kerülnek beosztásra a versenyzőkhöz, minden versenyzőnek a hozzá beosztott bírát kell kiszolgálnia.
  8. A bírák pontozzák a versenyző produkcióját, valamint az elkészült italokat a következő szempontok alapján:
    • tisztaság, precizitás (az általános szakmai és higiéniai elvárásokon túl külön technikai értékelés nincs)
    • a kávé elkészítésének szakszerűsége
    • ital megjelenése, látványelemek
    • a felhasznált kávéital íze
    • elkészült italok íze
    • kommunikáció, vendégközpontúság
  9. Minden versenyzőt a hozzá beosztott bíró, valamint a főbíró pontoz. A versenyző végső pontja a bíró és főbíró átlagolt pontjainak összege.
  10. Az a kettő versenyző jut a döntőbe, aki a selejtezőben a legmagasabb pontszámot szerezte! A döntőben ugyanazok a szabályok érvényesek.

 

További információ:

SZUNA NOÉMI

Presspirit Communications // 1124 Budapest, Fürj u. 1/c // +36 30 250 1298 // szunanoemi@presspirit.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kavebar.blog.hu/api/trackback/id/tr547738184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.