Kávébár

24. Budvári Borfeszt

(reméljük, idén eső nélkül)

2015. augusztus 27. - hankypanky

Ha valakinek elég évente egy szabadtéri, tömegeket mozdító borprogram, akkor az a Budavári Borfesztivál legyen. Idén szeptember 9-13. között lazulhatunk pohárral a kézben a Vár teraszain, és mivel ez a többség számára elsősorban társadalmi esemény, nem sorolnám fel a rengeteg kiállítót, azt úgyis megtaláljátok a honlapon, hanem jöjjön pár egyéb hasznos infó az esemény sajtóközleményéből.borfeszt.jpg

Az idei Borfesztivál a játékosság jegyében zajlik, hiszen a látogatók kvízjátékok segítségével tesztelhetik boros tudásukat, részt vehetnek az „Év Fesztiválbora” szavazáson, ajánlott útvonalak segítségével felfedezhetik a magyar szőlőfajtákból készült borokat, értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

Pár Borpár - szakmai kóstoló délutánok a Budavári Borfesztiválon, szerdán és csütörtökön. A szakmai délutánokon az előre meghirdetett borpárok bemutatásával, kóstoltatásával a borászok szakmai érdekességeket mutathatnak meg. A programhoz csatlakozó kiállítók a saját standjaiknál a borpárokat „egyet fizet – kettőt kap” rendszerben kóstoltatják, a borpár egyik fele ingyenes lesz.

Taste of Hungary: Magyarország legszebb borai. A tavaly útjára indított különleges szakmai program elsődleges célja az, hogy szigorúan válogatott borokon keresztül felhívja a figyelmet a magyar borok sokszínűségére, a helyi szőlőfajták és hazai borstílusok sajátosságaira. A Borfesztivál a tematikusan kialakított kóstoló útvonalain keresztül ad iránymutatást a rendezvény látogatóinak.

Idén ismét nagyszerű előadók műsorát élvezhetjük. Lesznek új fellépők, és számos olyan vendég is, aki nem először zenél a Borfesztivál közönségének. A világzene legkedveltebb magyar együttesei, népzene, néptánc, és a jazz teszi felejthetetlenné a Borfesztiválon eltöltött órákat.

Kitűnő gasztronómia fogadja a látogatókat! Az Országkonyha kínálatába emeli a magyar konyha egyik tájjellegű, kimondottan laktató ételét, a kanizsai dödöllét. Újdonságként a Nemzeti Galéria Sajtterasza pármai sonkás foccacia-t kínál rukkolával a látogatóknak, a „Nemzetek Sajtversenye” standjánál pedig amerikai sajtkülönlegességeket is megízlelhet a közönség. A Montenegrói Gurman frissen készült grill ételeivel mutatkozik be a Borfesztiválon. A Gasztro sétány street food újdonságokat vonultat fel: füstölt ételek, glutén- és tojásmentes Hal & Chips, KOLBice, és bagel.

Butlers Borkvíz Bár – Játékra hív a Borfesztivál! Az Oroszlános udvarban felállított Butlers Borkvíz Bárban gyors regisztrációt követően különböző állomásokon tesztelheti boros tudását, a játék végén pedig megpörgetheti a Borfesztivál szerencsekerekét. A részvétel ingyenes, az ajándék garantált! A program támogatója a Butlers.

Számos más program és szolgáltatás biztosít még kellemesebb kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak: hétvégi gyermekprogramok és arcfestés, ingyenes wifi, „Év Fesztiválbora” választás és még sok minden más!

Belépőjegyek 3000 Ft-ért kaphatók a helyszínen, illetve elővételben kedvezményes áron a Broadway Jegyiroda (www.broadway.hu) oldalán. A napi karszalag tartalmaz egy kristály kóstolópoharat és egy pohártartó szütyőt is. Még több info: www.aborfesztival.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kavebar.blog.hu/api/trackback/id/tr117736440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása