Kávébár

Ízekkel és hangulattal töltődik ismét a Belvárosi Piac

Töltött Hold Gasztrovíkend február utolsó hétvégéjén

2017. február 15. - hankypanky

Második alkalommal szerveződik téli evőhétvége a Belvárosi Piacon, idén február 24-26. között kóstolhatunk bele jobbnál jobb vendéglők, termelők és a piaci üzletek izgalmas kínálatába. A Töltött Hold Gasztrovíkend elnevezésű rendezvényen az ország neves és még kevésbé ismert, de jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építkező éttermei, valamint vendégtermelők is részt vesznek.gasztro_640x360px.jpg

Megjelenik a balatoni Chianti/Baricska, a békéscsabai Kira, a kecskeméti Spaletta, a gyöngyösi Bori Mami, a hosszúhetényi Almalomb, az Első Mádi Borház, a pannonhalmi Viator, a balatonfüredi Sparhelt, keszthelyi Paletta, a  miskolci Végállomás, a bázakerettyei Bonne Chance, a debreceni IKON, a budai hegyvidékről érkező Kis Bíró, és a pestiesen olasz DIGÓ. Vendégtermelők is érkeznek, jön a Chilion (csilipaprikák), Buza Sándor (kolbászok), Süss-Édes Élet (bonbonok, csokoládék), Pétervári József (szarvasgomba), Kárász Rita (szörp), Őrségi Malom (Olajak), Stelázsi (sajtok, szalámik), Vitéz Kürtös (kürtös kalács), és a Vespresso utcai kocsijánál remek olasz kávék lesznek.

A bemutatkozás, vagyis a főzés és árusítás egy-egy közösségi standon történik, miközben a Piac állandó üzletei és vendéglátóhelyei is nyitva tartanak. A Séf utcája, a MoszkvaTér, a Buja Disznók, a Lakatos Műhely, a Steamboo, a KOBE Sausages, a Kandalló Market, a Fritu, a Sparhelt és a többiek megszokott választékuk mellett meglepetésfogásokkal is készülnek, a vendégkonyhák és termelők pedig téli ízeket hoznak piaci stílusban.

 toltotthold.jpg

Új nyitásokra is számíthatnak a vendégek: a Michelin-csillagot szerzett, s a lyoni Bocuse d’Or világbajnokságon negyedik helyezett Széll Tamás és csapata Stand25 néven nyit bisztrót a Piac földszintjén, a magyar konyhára építkezve. Ugyancsak a lenti részen nyit a Haxen Market, akiket a Király utcából régóta ismerhet a közönség, s a piacon csülök többféle verzióban és kaisersmarni is lesz náluk. A Panificio il Basilico leköltözik az emeletről, a fantasztikus pékáruk mellett szendvicsek és sok egyéb finomság is lesz. A pénteken és szombaton 11:00-22:00 óra között, vasárnap pedig 11:00-18:00 óra között zajló, ingyenesen látogatható esemény már a Hold utcai bejáratnál kávéval, kürtös kaláccsal és bográcsban főtt halászlével fogadja az érkezőket. Bent az épületben pedig igazi nyüzsgő, pezsgős hangulatra számíthatunk a földszinten és galérián egyaránt. A piac üzemeltetője a fűtésről is gondoskodik, így a téli hideg sem lehet akadálya az estébe nyúló evés-ivásnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kavebar.blog.hu/api/trackback/id/tr7712329823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása