Kávébár

Ahol a bor egy pohár mosoly

2016. augusztus 23. - hankypanky

Nem tudok teljesen független maradni, hiszen "szakmailag" is van közöm egy kicsit a tavaly ősszel nyitott borbárhoz. A Ferenciek terétől kétpercnyi sétára, az Erzsébet hotel oldalában működik a Judy’s Wine Bar&Shop Simon Judit borásznő szakmai irányításával. A Halászbástya egykori sommelier-je nagy szakértelemmel és sok kedvességgel vezeti az üzletet, bármikor szívesen magyaráz a borokról,  sört csapol, ha kell, vagy a tapas-tálakat intézi a konyhán. Jót tesz a helynek a női energia, a választéktól függetlenül is szeretünk itt lenni.judyhvg.jpg

Szóval a munka mellett "csak úgy" is jövök, egyedül, társaságban, mert otthonosan érzem magam. Nálunk a bor egy pohár mosoly – ez mottó közös találmányunk, de valóban igaz, Judit és lánycsapata tényleg gondoskodik arról, hogy ne csak a borválaszték miatt legyen érdemes hozzájuk járni. A hangulat mellett persze a kínálat is figyelemre méltó, borozni, falatozni, bambulni a kanapén tökéletesen lehet, nincsenek kiugróan merész meglepetések, egyszerűen jó, amit kapunk.  Az itallapon, a poharaztatott tételek tábláján és a polcokon megtalálhatók a magyar borvidékek legizgalmasabbjai, ismert pincészetek és feltörekvő újoncok egyaránt, de európai és újvilági borválasztékkal is rendelkeznek. Pálinkákat, párlatokat és kisüzemi söröket sem kell nélkülöznünk, sőt elvitelre is vásárolhatunk, hiszen a borbár egyúttal kereskedés is. 

085.jpg

A hét minden napján nyitva tartó üzletben délutánonként igény szerint kiscsoportos borkóstolókat szerveznek Juditék, de gyakoriak a spontán lánybúcsúk, a késő esti szállóvendégek, akik között alkalmi barátságok köttetnek a pultnál üldögélve, és a szomszédos MészárSteak Kitchen étteremből távozók közül is sokan állnak meg egy kilépő italra. Lehet, hogy a mosoly miatt, ami a jó bornál is vonzóbb. 

Hol: Judy’s Wine Bar&Shop - 1053 Budapest, Károlyi M. u. 11.

Mikor: minden ap 12:00-24:00 óra között

FB.com/judys.winebar  

A bejegyzés trackback címe:

https://kavebar.blog.hu/api/trackback/id/tr6511502228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása