Kávébár

Olaszrizling: amiből mindig lehet otthon egy palack

2015. október 08. - hankypanky

A Winelovers csapat október 10-én újra megrendezi Magyarország legnagyobb olaszrizling mustráját, az Olaszrizling Október Nagykóstolót. Sokan az olaszrizlinget abszolút hétköznapi bornak tartják, a hűtő egyik állandó, megbízható lakójának, pedig sokoldalúság és stílus tekintetében ennél sokkal több is van benne. Érdemes megismerni alaposabban, ebben segít a Rizling Generáció is.olaszr.jpg

Az olaszrizling hazánk legnagyobb területen termesztett fehér szőlője. Népszerűsége töretlenül növekszik, hiszen bora az év 365 napján megállja a helyét, készíthető belőle kiváló könnyű, reduktív tétel és hordós érlelésű, vagy késői szüretelésű nagyágyú. A fajta szinte valamennyi borvidékünkön megtalálható, neve – kitörve a fröccsbor kategóriából – egyet jelent a mindennapok minőségi italával, amiből mindig kell, hogy legyen otthon egy palack.

Az Olaszrizling Október Nagy Olaszrizling Kóstoló szervezői ezúttal is több mint 60 kiállító többféle olaszrizlingjét ígérik a budapesti Nagykóstolóra. Sőt! Mivel az olaszrizling visszafogott aromái révén képes kifejezni a termőtáj adottságait, általa idén több környező ország, így Ausztria, Horvátország, Szlovénia és Szlovákia borvidékei is bemutatkoznak. Most bárki összekóstolhatja a Balaton északi partjának, Egerszólát dűlőinek, vagy a Somló-hegy vulkanikus lankáinak olaszrizlingjeit a külföldi vetélytársaikkal!

A rendezvény keretében bemutatkozik a Balatonfüred-Csopaki Történelmi Borvidék pincészeteit tömörítő szakmai közösség, a Rizling Generáció, amely Magyarországon egyedülálló módon egyesít 25 tagpincészetet, köztük a legnagyobb termelőktől a kisebb kézműves borászatokig. A Sofitel Budapestben megrendezendő sétáló kóstolón 12 tagpincészet olaszrizlingjét meg is kóstolhatják az érdeklődők.

A Rizling Generáció bemutatása után pedig a Balatoni Kör leplezi le hazánk első régiós bormárkája, a BalatonBor címkéjét. A résztvevő borászok az eseményen röviden ismertetik, miért döntöttek úgy, hogy egy közös termék elkészítésével, illetve egy régiós bormárka létrehozásával erősítik tovább a balatoni borászok összefogását. Ünnepélyesen „leleplezik” és pár szóban bemutatják az Ipacs Géza által tervezett címkét.

HOL: Sofitel Budapest Chain Bridge

MIKOR: október 10., szombat 14.00-22.00 óra között

JEGYÁR a helyszínen: 10900 Ft (korlátlan kóstolással)

A bejegyzés trackback címe:

https://kavebar.blog.hu/api/trackback/id/tr757949800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása