A Kávé Napja rendezvény keretén belül, szeptember 27-én, vasárnap 14.00-16.00 óra között zajlik a Creative Brewing Coffee in Good Spirits verseny. A megmérettetésre profi és otthoni baristák jelentkezését egyaránt várjuk, a jó hangulat garantált, a nyertes viszi a versenykasszát! Szabályzat és jelentkezés az alábbiakban olvasható.
A CREATIVE BREWING COFFEE IN GOOD SPIRITS versenyre bárki nevezhet, aki elfogadja a versenyszabályzatot, és legkésőbb a verseny előtt, a helyszínen befizeti a 2000 Ft-os nevezési díjat.
A versenyre jelentkezőknek legkésőbb szeptember 20-ig kell egy regisztrációs e-mailt küldeni az info@presspirit.hu címre (név, lakcím, telefonszám megadásával).
A versenyzőknek nem kell külön belépődíjat fizetniük a Kávé Napja rendezvényre, csak a regisztrációnál jelentkezni.
IDŐPONT: 2015. szeptember 27., vasárnap, 14.00 – 16.00 óra között (A Kávé Napja rendezvény 11.00-19.00 óra között zajlik, ennek keretében szervezzük a versenyt)
HELYSZÍN: NU Bor és Bisztronómia (Eiffel tér/Teréz krt. 55-57.)
FŐDÍJ: A nevezési díjak összege
A versenyzők a saját maguk által választott és biztosított kávéval versenyeznek!
A versenyző saját eszközeivel is versenyezhet, ugyanakkor a szervezők következő eszközöket rendelkezésre bocsátják:
- Compak R8 őrlő
- Bonavita/Hario vízmelegítő
- Hideg italokhoz szükséges jég
A Versenyzőnek kell a következő eszközöket biztosítania:
- Versenykávé
- Brewing eszköz
- Felhasznált poharak
- Felhasznált alkohol és egyéb alapanyagok
- Tálaláshoz felhasznált eszközök
A VERSENY MENETE:
- Minden versenyzőnek egy meleg és egy hideg italt kell készítenie, ami készülhet azonos, vagy eltérő recept alapján.
- Az italok elkészítéséhez maximálisan 8 perc áll a versenyzők rendelkezésére, ezen kívül 8 perc a felkészülésre és 5 perc a lepakolásra.
- Mindkét italhoz brewing technológiával készített kávét kell felhasználni. A versenyző szabad döntése, hogy azonos kávét használ a két ital elkészítéséhez, vagy külön brewt készít. Az alapkávé(k)ból 4 cl. kóstolót külön ki kell tölteni a bírának.
- Az elkészített italok űrtartalmánál mennyiségi minimum nincs.
- A kávé mellett egyetlen kötelező alkotóelemet kell tartalmaznia az italnak, alkoholt. Minden mást a versenyző kreativitására bízunk. Az italokban fűszerek, különösen chili használata csak oly mértékben elfogadott, hogy az ne veszélyeztesse a bírák későbbi kóstolási képességeit. Amennyiben valamelyik italban ez az elfogadhatónál erőteljesebb, a versenyző kizárásra kerül.
- Egy időben két versenyző készít italokat, mindkét versenyző munkáját 1-1 bíró figyeli, valamint egy főbíró, aki mindkét versenyzőt követi.
- A bírák sorsolásos alapon kerülnek beosztásra a versenyzőkhöz, minden versenyzőnek a hozzá beosztott bírát kell kiszolgálnia.
- A bírák pontozzák a versenyző produkcióját, valamint az elkészült italokat a következő szempontok alapján:
- tisztaság, precizitás (az általános szakmai és higiéniai elvárásokon túl külön technikai értékelés nincs)
- a kávé elkészítésének szakszerűsége
- ital megjelenése, látványelemek
- a felhasznált kávéital íze
- elkészült italok íze
- kommunikáció, vendégközpontúság
- Minden versenyzőt a hozzá beosztott bíró, valamint a főbíró pontoz. A versenyző végső pontja a bíró és főbíró átlagolt pontjainak összege.
- Az a kettő versenyző jut a döntőbe, aki a selejtezőben a legmagasabb pontszámot szerezte! A döntőben ugyanazok a szabályok érvényesek.
További információ:
SZUNA NOÉMI
Presspirit Communications // 1124 Budapest, Fürj u. 1/c // +36 30 250 1298 // szunanoemi@presspirit.hu