Kávébár

Kávédelikátesz olasz módra

2016. január 12. - hankypanky

Az olasz családi vállalkozásból nemzetközi kávépiaci szereplővé vált ManueL márka idén ünnepli 40. születésnapját. Az észak-olaszországi De Giusti család második generációja felel azért, hogy a Conegliano-beli gyárból prémium minőségű kávék kerüljenek forgalomba világszerte. A jelenlegi vezetők, vagyis az egykori gyermekek szinte a pörkölőüzemben nőttek fel, így mindent tudnak a feldolgozás folyamatáról, az állandó minőség biztosításáról, ezért a cég legnagyobb beruházásai a technológiai fejlesztések. A legmodernebb eszközökkel felszerelt üzemből látják el partnereiket több mint ötven országban, de nemcsak a technológia, hanem a termékválaszték is fejlődött és bővült a proseccótól a panettonéig az elmúlt évtizedben.manu.jpg

Itthon is otthon van a ManueL

Magyarországon tizenkét éve van jelen a márka, a szintén családi vállalkozásban működő M. Kávé Import Kft-nek köszönhetően. A ManueL Caffé Hungary jelenleg több mint 200 hazai horeca-partnert szolgál ki, s budapesti, kilencedik kerületi központjában az iroda és a raktár mellett megnyitott egy delikát üzlet és kávézó is. Az apró, de annál olaszosabb ManueL Caffé&Delicate-ben persze nemcsak kávé, hanem az anyavállalata teljes szortimentje megtalálható.

A gasztro-partnerek ötféle szemes kávékeverékből választhatnak egykilós és kétkilós kiszerelésben, 70-100% között mozog a blendek arabica aránya. Nemcsak az íz, hanem a forma is különleges, hiszen fekete és fehér fémhengerbe csomagolva érkezik a kávé a vendéglátóhelyi ügyfelekhez, ami hatékonyabb tárolás szempontjából, és jobban megőrzi az aromaanyagokat. A fogyasztók szintén többféle őrölt és szemes kávé közül választhatnak „téglás” fóliacsomagolásban és fémhengerben egyaránt, 125 gr és 250 gr kiszerelésben.

Aki pedig inkább helyben kóstolna a ManueL hazai delikát üzletében, a ristrettótól a latte macchiatóig rendelhet akár a tulajdonosoktól. Laczó Csilla és Csaba baristákat lepipáló szakértelemmel készítik el a kért kávéitalt, a helyben rendelt forró csokoládéhoz pedig saját találmányuk a hideg tejkrém, ami nem túlzás, tényleg fantasztikus.

A mediterrán hangulathoz még decemberben is kiülhetünk a teraszra, meleg pokróc mindig van a széktámlán, és ha nagyon fázunk, jöhet a tea vagy a forró csoki.

Egy kávés cég nemcsak kávéban jó

A vállalat az elmúlt egy évtizedben felismerte, hogy nemcsak kávéval érdemes kereskedni, hiszen a vendéglátóhelyek számára is egyszerűbb, ha egyetlen partnertől vásárolhatnak minél több terméket. Mivel a család prosecco-szőlőbirtokkal rendelkezett Coneglianóban, idővel a saját vállalatuk számára kezdték el hasznosítani a területet, így született meg a De Giusti prosecco, amit dry és extra dry változatban készítenek. A prosecco alapvetően édesebb szőlő, mint a champagne alapját adó fajták, így ennek az eredetvédett olasz buborékos italnak a dry verziója azok számára is jól esik, akik nem rajonganak annyira a száraz ízekért.

A téli szezon legnépszerűbb terméke azonban a forró csoki, s a ManueL ebben is izgalmas választékot képvisel. Hatféle változatban: ét-, tej-, fehér-, mogyorós, narancsos-fahéjas és kókuszos verzióban érhető el. Mind a vendéglátóhelyek, mind pedig az otthoni fogyasztók megvásárolhatják húsz tasakos és kilós kiszerelésben is ezeket a forró finomságokat. Szintén népszerű téli ital a ManueL tea, ami szálas és filteres formában, több mint harminc ízben létezik. A vállalat felkutatta a két legjobbnak tartott olasz gyártót, így Bolzanóban és Firenzében készülnek a teák a ManueL saját csomagolásában. A szálas teák közül a zöldtea, a menta, a fahéjas „téli ölelés” és a gyümölcsös „szerelmi álom” a teások kedvence, a filteresek pedig egyformán nagy népszerűségnek örvendenek a fűszeres, gyümölcsös ízektől kezdve a mentáig és a kamilláig.press_teacsomag.jpg

Az italok mellett a termékpaletta része lett az olaszok egyik kedvence, a panettone sütemény. Az eredetileg asztalt gyümölcsökkel, búzalisztből készített vajas kelt tésztának manapság számtalan verziója létezik, a De Giustik pedig ebben is a tökéletességet célozták meg. Hosszas tesztelés után választották ki az egyik legjobb veronai cukrászmestert, s az üzem a család kérésére egyedi panettonét gyárt ManueL kávékrémmel és csokoládédarabokkal töltve, félkilós kiszerelésben.

A ManueL Caffé Hungary, vagyis az M. Import Kft országos szinten jelen van kávézókban, éttermekben és szállodákban is, köztük olyan gasztronómiailag is izgalmas helyeken, mint a balatonszemesi Kistücsök, a csopaki Márga bisztró vagy a győri La Mareda étterem. Partneri körét folyamatosan bővíti a hazai forgalmazó, legutóbb a pécsi Árkád bevásárlóközpontban újonnan nyílt Millers Café beszállítója lett a ManueL. Szerencsére nemcsak a vendéglátóhelyek közönsége örülhet a hideg-meleg ínyencségeknek, hanem a ManueL Caffé&Delicate vevői is. Hétköznap délután négy óráig várják mindazokat, akik otthonra vásárolnának a csészéjükbe valót, de akár egy gasztro-ajándékcsomag is elkészülhet az üzletben, hiszen bárki összeállíthat egy ellenállhatatlan szettet teákból, proseccóból, panetonnéból és persze kávéból.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kavebar.blog.hu/api/trackback/id/tr708263770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása