Kávébár

Bocuse-receptek Michelin-tálalásban első alkalommal Budapesten

2016. január 26. - hankypanky

A Sofitel Budapest Chain Bridge új gasztronómiai eseménysorozatot indít Senses of Sofitel címmel. Az egyedülálló vacsorák alkalmával a világ különböző Michelin-csillagos éttermeiből érkező szakemberek alkotásait kóstolhatják meg a vendégek. A "gasztro-utazás" során a világhírű, háromcsillagos séf, Paul Bocuse receptjeiből is kerülnek egyedi ételkülönlegességek a tányérra január 28-29-30-án este. chefs_senses_of_sofitel.jpg

Három népszerű szakács három különböző országból, most egy közös konyhában mutatja be, mi a hasonlóság bennük: a francia konyha iránti virtuóz hozzáértés és szeretet.

Gilles Reinhardt a lyoni L’Auberge du Pont de Collongesból érkezik, vagyis Monsieur Bocuse „házából”, ez az első étterem, amely ötven év alatt még sosem veszítette el a három Michelin-csillagot. Gilles az Alsace régióban található Fellering kis városában nőtt fel. Már ötévesen is azt mondta, szakács szeretne lenni, ezért édesanyja készített neki egy séfkabátot és séfsapkát. Gyakran rávette anyukáját, hogy hívjon meg vendégeket, amikor főzhetett nekik. A franciaországi L’Auberge du Pont de Collonges étteremben 1997-ben kezdett el dolgozni, mint segédszakács, s 2000-ben Paul Bocuse “jobbkeze” lett. Ma az étterem séfje, s elhisszük neki, hogy ez álmai munkája.

Olivier Potier a Sofitel Montreal volt főcukrásza, aki szakácsként kezdte pályafutását, és Észak-Franciaországból indulva olyan híres intézményekben dolgozott, mint a La Durée Paris, amely világhírű a macaronjairól. Mr. Potier csakis a legjobb minőségű alapanyagokból készíti el alkotásait, melyek eredményei között érdemes megemlíteni a lélegzetelállítóan finom vajas süteményeit. Bátran mondhatjuk, hogy Olivier a gâteaux de voyage legjobbja, vagyis azoknak a mini sütemény különlegességeknek, melyeket az összes francia cukrászdában megtalálhatunk.

Deff Haupt a házigazda, hiszen ő a Sofitel Budapest Chain Bridge konyhafőnöke, és híres arról, hogy forradalmian új ízeket varázsol az asztalra. Róla is hamar kiderült, hogy a gasztronómia vérbeli fenegyereke, hiszen már pályafutásának legelső két évében három junior főzőversenyt nyert, majd a világ több pontján, elismert éttermekben vált vérbeli profivá a szakmában. Olyan Michelin-csillagos éttermekben dolgozott, mint az Au Crocodile valamint Paul Bocuse és Joël Robuchon éttermeiben. Németországból indulva, Franciaországon, Chilén és Brazílián át, Kanadán, s az Egyesült Arab Emirátusokon keresztül Egyiptomból érkezett Magyarországra, hihetetlenül izgalmas tapasztalatokkal és elképesztő inspirációkkal.

Időpontok:

2016. január 28. - csütörtök

2016. január 29. - péntek

2016. január 30. - szombat

A három séf közös, hatfogásos vacsorája mellé pezsgőt és különleges borokat kínál a Sofitel Budapest Chain Bridge. Érkezés 19:00 órától, a gálavacsora 20:00 órától zajlik a Paris-Budapest étteremben.

Vacsoraár: 30 000 HUF/fő, mely az ÁFÁT és a szervízdíjat tartalmazza.

Asztalfoglalás: (+36) 1 235 1230, reservation@parisbudapest.hu

sos_menu_hungarian.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kavebar.blog.hu/api/trackback/id/tr438318538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása