Kávébár

Elképesztően jó fagylaltozó a banknegyedben

2016. június 22. - hankypanky

Igazság szerint nem szeretem a fagylaltot. Ritka alkalmakkor megmaradok a csoki vagy vanília páros valamelyikénél, mert egyetlen gombóc is bőven elég. Azonban találtam egy helyet, ahol olyan fagyik vannak, amiket nagyon szívesen kóstolgatok: sósak, fűszeresek, lágyak, érdekesek. A májusban nyílt Damniczki cukrászmanufaktúrában tejalapú remekművek  és széles szorbet-választék található, mindegyiket érdemes kipróbálni!fagy1.jpg

A Damniczki név sokaknak ismerősen csenghet. Bár Budapesten csak mostanában nyitott a cég üzlete, a Damniczki cukrász manufaktúra 24 éves székesfehérvári múlttal rendelkezik. Az 1992-ben megnyitott üzlet választéka kezdetben nem nagyon tért el az akkori cukrászdák hagyományos desszert- és fagylaltkínálatától, idővel azonban láthatóvá váltak a Damniczi-jegyek. Damniczki Balázs ugyanis nem elégedett meg a különféle kényelmi termékek, paszták kínálta megoldásokkal, évekkel ezelőtt olyan fagylaltokat kezdett el gyártani, amihez semmilyen kiegészítő anyagra nincs szükség, se festék, se habosító, se aroma nincs az általa készített termékekben.

A termelői tejből, saját befőzésű gyümölcsökből, minőségi alapanyagokból készült fagylaltok széles választéka várja a Hercegprímás utcában lévő cukrászdába érkezőket. Az állandó kínálat 48-féle fagylaltból áll, ami azt jelenti, hogy a teljes szortiment nagyjából 60-65-féle fagylaltot tesz ki, hiszen a szezonnak köszönhetően folyamatosan változik a választék, s ennek megfelelően újabb és újabb ízek jelennek meg a pultban.

A kompromisszummentes desszertkészítés és a minőségi alapanyagok kizárólagos alkalmazása azonban még nem feltétlen eredményez izgalmas, kóstolásra hívó terméket. Szerencsére Damniczki Balázsnak különleges érzéke van az új, egyedi ízvilágú fagylaltok, sütemények megteremtéséhez. A klasszikus, tejes alapú fagylaltok és a számtalan szorbet között - a megszokott ízeken túl - olyan nem mindennapi fagylaltokat is kóstolhatunk, mint a kapros uborka, a sós vajas kukorica, a bazsalikomos cékla vagy - az idén az Év Fagylaltja versenyen ezüst érmet nyert - gyömbéres maláta.

fagyi2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kavebar.blog.hu/api/trackback/id/tr2411493696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása