Kávébár

25 éves a Budavári Borfesztivál - idén napsütésben ünnepelhetünk

2016. szeptember 04. - hankypanky

A rendszerváltás után, 25 éve nyitotta meg először kapuit a Budapest Borfesztivál. Együtt nőtt fel az újjáéledő borkultúrával: támogatta a kilencvenes évek nagyjait, nemzetközi rendezvénnyé vált a kétezres évek elején, és segíti a generációváltást napjainkban is. Nézzük, mit tartogat az idei program szeptember 8-11. között, amikor is végre biztosnak tűnik a napsütés!bf1_1.jpg

Ami talán a legfontosabb, lesz több mint 200 kiállító borászat, és a hazaiak mellett külföldi tételeket is kóstolgathatunk Grúziától Olaszországon át Montenegróig. A Pár Borpár szakmai kóstolókon az előre meghirdetett borpárok bemutatásával, kóstoltatásával a borászok szakmai érdekességeket mutathatnak meg. A látogatók visszajelzéseket gyűjthetnek az új technológiai megközelítések eredményeiről, amely egyfajta „tesztkóstolás” lesz ez a hozzáértő közönség számára. A borászok a borpárokat „egyet fizet – kettőt kap” rendszerben kóstoltatják, hiszen a borpár egyik fele ingyenes lesz. A programhoz csatlakozó kiállítók a kóstolás lehetőségét saját standjuknál biztosítják, személyesen a borász, vagy egy megfelelően jártas szakember vezetésével.

Taste of Hungary: Magyarország legszebb borai

A különleges szakmai program elsődleges célja az, hogy szigorúan válogatott borokon keresztül felhívja a figyelmet a magyar borok sokszínűségére, a helyi szőlőfajták és hazai borstílusok sajátosságaira. A rendezvényen kiállító több mint 200 borászat az ország összes termőhelyét, és szinte összes szőlőfajtánkat lefedi. Ebben a zavarba ejtően sokszínű kínálatban nyújt segítséget a Borfesztivál: a tematikusan kialakított kóstoló útvonalakon keresztül elsősorban a hazánk borkultúráját kevésbé ismerő külföldi vendégeknek, valamint a borfogyasztással még épp csak ismerkedő hazai látogatóknak nyújt iránymutatást a rendezvény. A Borfesztivál célja, hogy minél több hungaricum szőlőfajtából készített bort és egyéb magyar borkülönlegességet megismerhessenek és megkóstolhassanak a vendégek.

bf2.jpg

Gasztro-felhozatal a fesztiválon

A Borfesztivál célja évek óta az, hogy széles kínálatot biztosítson a hagyományos fesztiválkonyhától a street foodon át a gourmet különlegességekig, hogy mindenki megtalálja a kedvére - és a borához - való falatokat! Újdonságok és régóta kedvelt klasszikusok egyaránt megtalálhatóak a gasztronómiai kiállítók között. Gourmet vonalon új szereplőnek számít a Sarki Fűszerest, amely először jelenik meg a fesztiválon. Igazi street food utca is készül a látogatóknak a Borfesztiválon: a Gasztro Sétányra érkezik a Low Cost Gourmet Trailer a már jól ismert Montenegrói Gurman - Reinpold's KOLBice - Bakker hármas mellé. Nem kell messzire menni az igazi olasz falatokért, csak pár lépés a Balatoni Udvarban a Kométa Corner. A burgerrajongók ideális célpontja a Budapest Burger és a Szittya Buci, míg a sajtkedvelők tobzódhatnak a SZEGA Market, a SZEGA Nemzetek Sajtversenye vagy épp az NG Sajtterasz kínálatában. Emellett lesz Országkonyha az Oroszlános Udvarban és Csülök Bár a keleti teraszon azoknak, akik a klasszikus fesztiválkonyhát szeretik, és a Nespresso-nak köszönhetően kávézhatunk is! A szakmázás mellett szokás szerint erős zenei program is lesz, szombaton a Magyar Jazz Napja nagyszerű előadókkal, de mind a négy nap klassz a "line up", érdemes megnézni a www.aborfesztival.hu
oldalon a részletes bontást.

bf3.jpg


A Jótékonysági Borárverés idén 18. alkalommal az emberi összefogásról ad tanúbizonyosságot, ahol a szőlő- és bor ágazat sikeres vállalkozói segítenek rászoruló embertársaikon. Az árverésen befolyt összeget a 27 éves Magyar Máltai Szeretetszolgálat mentési projektje javára gyűjtik a szervezők. Az idei megújulást az Axioart online aukciós partner biztosítja, amelynek segítségével lehetőség nyílik valós idejű online licitálásra is, ezzel teremtve széles társadalmi nyilvánosságot a programnak.

Izgalmas kísérőprogramnak tűnik Isa Schneider Szőlő és Bor című kiállítása az E-Galériában, a Művészetek utcájában, a Falk Miksa utca 8. szám alatt. A szeptember 7-i megnyitón a közönség a festmények csodálata közben az alkotó megzenésített borverseit is meghallgathatja. A művésznő kérésére ez lesz a Demetervin Extra Brut 2014 pezsgő bemutatója is egyben. A Borfesztivál belépője 3000 Ft a helyszínen, és aki még nem látta a Modigliani kiállítást, vehet kombinált belépőt is, ami remek kiegészítő programja egy budavári borozásnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://kavebar.blog.hu/api/trackback/id/tr1611684869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása