Kávébár

Hús-vér konyha szívvvel-lélekkel

2016. június 08. - hankypanky

A Károlyi utcában található, tavaly ősszel nyitott MészárSteak Kitchen három ismert szakmabeli, Szekula László, Dallos Ferenc  és  Gál „Hentesutánzat” József ötletelése  nyomán   született meg.     A több mint két évtizedes gasztro-karriert s számos sikeres éttermi projektet magukénak tudható tulajdonosok a híres városi hentessel összefogva egy mai, belevaló, hús-vér konyhát képzeltek el a belváros közepére. Olyat, ami stílusa, választéka és árai miatt gyorsan a húsimádók egyik törzshelyévé válik. Így is lett.067_web.jpg

Nyolc hónap után úgy tűnik, az étterem stabil törzsközönséget mondhat magáénak, és persze a külföldiek is szívesen jönnek. A minőségi, megfelelő módon elkészített, megfizethető árú hús ugyanis hatalmas vonzerővel bír. Ehhez az elsőszámú kulcsember a hentes, jelen esetben Gál József, aki a Hegyvidék Központban lévő MészárSteak üzletével nemcsak a jól csengő nevet, hanem a beszerzési forrást is biztosítja.

A hús bizalmi kérdés, Józsi viszont azért is lett a legelismertebb kereskedők egyike, mert az árui lekövethető származási helyről érkeznek, a legmegbízhatóbb importőröktől, valamint Magyarország legjobb tenyésztőitől. Ha az alapanyag csúcsminőségű, hagyni kell érvényesülni – erről szól a steaklap.

A válogatás már érkezéskor elkezdődik, a bejáratnál dry ager hűtő fogad, s rögtön flörtölhetünk a húsokkal, eljátszva a gondolattal, melyiket kívánjuk meg. Ha nem is oda indultunk… de megállunk.

A választék pedig impozáns: tüskés pecsenye (chuck flap), herzcapfni (onglet), metszett fartő (pichanja), rostélyos (ribeye), vesepecsenye (filet mignon), valamint 60-80 dekás T-bone és 1 kilós házmester (porterhouse) is kelleti magát az ajtóban. Persze, hogy bemegyünk!

portre_hvg.jpg

Henteskonyha őszintén

A remek alapanyagokból Tobai Róbert séf irányításával alkot a konyhai csapat. A steakek és az á la carte ételek mellett havonta változó táblaajánlatokat, s a város egyik legjobb ár-értékű, választható ebédmenüjét találjuk itt a hét minden napján, utóbbit hétfőtől péntekig.

A tábla és az állandó étlap képviseli a klasszikus „henteskonyhát”. Józsi kolbásza, bélszíngulyás, rántott disznósajt vagy hentes pite is szerepel a kínálatban, és gyakran vannak igazi „békebeli” kedvencek is. Hisznek ugyanis abban, hogy egy laza, kortárs stílusú éttermi környezetben is van helye a gödöllői töltött csirkének, resztelt májnak vagy épp a cigánypecsenyének. Egyúttal a merészebb, megosztóbb ételek is felbukkannak náluk, így a pacal, sült vér és hasonló ínyencségek is gyakoriak a falitáblán.

enteriormst.jpg

A hely népszerűségéhez hozzájárul, hogy nincs különösebb megfelelési kényszer az aktuális trendek irányába. Az érthető, közkedvelt ízek hangsúlyosak, és mindehhez egy vonzó környezet párosul. A séf számára a stabil minőség a legfontosabb, s bár Róbert Spanyolországtól Bakun át Kínáig számos országban főzött már, a fúziós kísérletezések helyett a MészárSteak Kitchen inkább a hazai alapokra építkezik. Persze a steakek és kiegészítőik teljes mértékben lefedik a világigényt, hiszen például a jóféle burgonya és zöldborsmártás minden húsétteremben jogos követelés a közönség részéről.

Hús és vér mellett szív és lélek is van a Károlyi utcai vendéglátásban, ezt több elismeréssel honorálta már a szakma is, nemcsak a vendégkör. A teraszszezon beindulásával még nagyobb pörgésre számítanak, s ha szabad helyből nem is mindig jut, a kedvesség úgy tűnik, sosem fogy el. A közösségi oldalak értékeléseiben a vendégek rendszerint megjegyzik a személyzet figyelmességét, ami lássuk be, talán még a csábos vörös húsoknál is nagyobb vonzerő.   

Hol: MészárSteak Kitchen - 1053 Budapest, Károlyi u. 11.

Mikor: minden nap 11:30-24:00 óra között

Infó: www.facebook.com/meszarsteak.kitchen

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kavebar.blog.hu/api/trackback/id/tr611493830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása